beeboxbcorp

Beebox ontvangt B Corp keurmerk

Nieuws Comments (0)

Beebox, de Nederlandse thuisbezorgservice van regionaal en biologisch voedsel, is sinds 27 juni 2014 officieel B Corp gecertificeerd. Daarmee sluit de start-up – die door dutch werd ontwikkeld – zich aan bij de internationale beweging van duurzame bedrijven die aantonen dat winst maken en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij prima samengaan. dutch is zelf sinds januari 2014 B Corp gecertificeerd.

Bijzonder bedrijf

“Deze certificering onderstreept dat beebox een bijzonder bedrijf is,” zegt Meino Zandwijk, directeur van dutch en bestuurslid bij beebox. “Met beebox willen we bijdragen aan een eerlijke en transparante voedselketen. Daarom is het bedrijf een coöperatie waarvan boeren, burgers en ondernemers samen eigenaar zijn. Beebox betaalt boeren een eerlijke prijs en consumenten zijn goedkoper uit dan in de supermarkt. Door alleen producten uit Nederland te verkopen dringt beebox bovendien de CO2-uitstoot van ons eten terug, draagt het bedrijf bij aan de biodiversiteit en ondersteunt de onderneming het Nederlandse voedselsysteem.”

Schoolvoorbeeld

Ook financieel is beebox een succes. De winstgevende coöperatieve onderneming is een top 3 speler in de snelgroeiende markt voor maaltijdenboxen die aan huis worden bezorgd. Eerder werd beebox door Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, uitgeroepen tot het schoolvoorbeeld van een vernieuwend coöperatief businessmodel. De producten in de beebox komen voor 100% uit Nederland en zijn voor 90% biologisch geteeld.

Bouwen aan nieuwe economie

“We zijn er trots op om beebox te mogen verwelkomen in de B Corp community,” zegt Marcello Palazzi van B Corp Europe. “Samen met andere B Corps bouwt beebox aan de economie van de toekomst.” B Corp, wat staat voor Benefit Corporation, is een Amerikaanse organisatie die sinds 2006 wereldwijd bedrijven certificeert die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. Om B Corp te kunnen worden moeten bedrijven een strenge assessment doorlopen. Inmiddels heeft de organisatie zijn keurmerk verstrekt aan meer dan duizend bedrijven in ruim dertig landen. Ben&Jerry’s, Patagonia en Etsy behoren tot de bekendste B Corps.

Pin It

» Nieuws » Beebox ontvangt B Corp keurmerk
On 1 juli 2014
By
, , ,

Comments are closed.

« »