thomas

Een springplank naar ondernemerschap

Blogs Comments (0)

Het belang van ondernemerschap is enorm groot voor economische ontwikkeling. Beleidsmakers en economen zijn er van overtuigd dat ondernemers door hun creativiteit en innovatievermogen een belangrijke bijdrage leveren aan de economische groei van landen en regio’s.

In de jaren 80 en 90, waarin het ondernemerschap een lage status had en het werken voor een grote, ambitieuze multinational veel hoger stond aangeschreven ontdekte wetenschappers dat ondernemerschap een veel belangrijkere rol speelde dan gedacht. Veel grote bedrijven waren log, traag en waren niet in staat om snel op de buitenwereld te reageren. Kleine ondernemers daarentegen, waren snel in staat om innovatief met de buitenwereld om te gaan.

Deze ontdekking leidde tot een toename in de aandacht voor ondernemerschap. In de politiek, het bedrijfsleven het onderwijs en in de media werd ondernemerschap veel vaker behandeld. Met positieve gevolgen. Het aantal jongeren met de ambitie om te gaan ondernemer steeg sterk. Ongeveer de helft van alle jongeren heeft momenteel plannen om te gaan ondernemen.

Wat echter achter blijft is het aantal jonge professionals welke daadwerkelijk de stap durven te zetten naar ondernemerschap. Logisch, het is in deze tijd geen gemakkelijke keuze om zonder een ervaring deze volledige verantwoordelijkheid en dit risico te nemen. De zekerheid van een vaste baan is voor velen een veiligere optie.

Er is een aantal slimme innovatieve bedrijven die er voor kiezen om als een springplank naar ondernemerschap te fungeren. Ze kiezen voor een flexibele setting, waarin ze niet meer de traditionele rol als werkgever vervullen, maar meer een community voor ondernemers vormen. Jonge professionals krijgen hier dan kans om met een steun in de rug ervaring als ondernemer op te doen in tal van initiatieven, opgestart door het bedrijf. Ontzettend leerzaam voor deze professionals, die ervaring opdoen en meer vertrouwen in hun eigen ondernemerschap krijgen. Ontzettend nuttig voor de bedrijven die dit faciliteren, omdat zij uiteindelijk profiteren van het succesvolle ondernemerschap dat zij faciliteren. Ten slotte, niet geheel onbelangrijk, vervullen deze bedrijven een belangrijke rol in het stimuleren van economische ontwikkeling. Een toename in ondernemerschap heeft inmiddels een positieve invloed op economische ontwikkeling.

Pin It

» Blogs » Een springplank naar ondernemerschap
On 3 juli 2013
By
, ,

Geef een reactie

»