Lean Startup

Innovatieve startups uit Sillicon Valley doen productontwikkeling volgens de Lean Startup methode. Leer te denken als een startup en waarborg daarmee jouw innovatiekracht.

5 november 2013

  • dutchbasecamp

Case

DutchBasecamp verbindt het Nederlandse bedrijfsleven met het startup ecosysteem in Silicon Valley. Door middel van de Lean Startup methode brengen we de startup-mentaliteit naar Nederlandse ondernemers en managers.

Uitdaging

Om als organisatie te blijven groeien in toegevoegde waarde moet je innoveren. Innovatie gaat over puzzelstukjes, welke allemaal te vinden zijn Silicon Valley: de nieuwste technologische ontwikkelingen, communities, dienstverlening. Bedrijven wereldwijd brengen hun innovatieteams naar Silicon Valley, waar alles samenkomt. DutchBasecamp versterkt de innovatiekracht van Nederlandse organisaties door deze te verbinden met Silicon Valley.

Resultaat

DutchBasecamp bracht de startup AppMachine naar Amerika en zorgde voor een zachte landing in Silicon Valley. AppMachine heeft een kantoor in San Francisco kunnen openen en een Amerikaanse pioneer in mobiele app ontwikkeling kunnen aanstellen als Managing Director.

In april 2014 neemt DutchBasecamp een groep van zo’n 40 directieleden en innovatiemanagers mee naar Silicon Valley voor een Executive Startup Bootcamp. Zij worden aan tafel gezet met bedrijven als Facebook, Rocketspace, Techshop en Tesla.

Comments are closed.