New Business Model design

Gezamenlijk ontwerpen en realiseren we een nieuw businessmodel rondom jouw propositie. Hiervoor gebruiken we kennis over de circulaire economie en nieuwe businessmodellen die gaan over meervoudige waardecreatie.

4 november 2013

  • akzonobel verf zwartwit

Case

AkzoNobel is een Nederlandse multinational met activiteiten op het gebied van verven en lakken en chemicals. Als lid van Circle Economy heeft het bedrijf de ambitie om circulaire businessmodellen te implementeren.

Uitdaging

AkzoNobel zocht naar een oplossing voor het recyclen van verfresten. Als lid van Circle Economy hebben wij AkzoNobel geholpen met het ontwerpen van een circulair business model voor de divisie Verf. Verfresten van consumenten worden momenteel verwerkt als afval. De uitdaging was om een circulair model te ontwerpen waarin het terugnemen en verwerken van verfresten tot nieuwe producten zou leiden.

Resultaat

Het nieuwe businessmodel voor de divisie Verf is aangeboden aan AkzoNobel en kan de basis vormen voor een nieuwe onderneming die gelieerd is aan AkzoNobel. Hierdoor hebben we een omgeving gecreƫerd waarin ruimte is voor innovatie en flexibiliteit.

Comments are closed.