Onderneming opzetten

Visit Project

‘Practise what you preach’ is iets waar wij heilig in geloven. En dus zetten we ook diensten of producten in de markt, of bouwen we zelfs hele nieuwe ondernemingen. Voor klanten en vanuit eigen initiatief.

5 november 2013

  • beebox zwartwit

Case

Beebox is een thuisbezorgservice van regionaal voedsel. De producten worden rechtsreeks van de boer aan de consument geleverd. Op deze manier worden onnodige schakels voorkomen en ontstaat er een nieuwe, herstelde voedselketen. In oktober 2012 is beebox gestart met het leveren van kakelverse, lokale producten rechtstreeks van boeren uit de regio direct aan huis.

Uitdaging

Vanuit een sterk gedreven missie om de huidige voedselketen te veranderen, startten dutch, Enbiun en boeren uit het Boerenhart en de Kromme Rijnstreek een nieuwe onderneming. Met beebox wilden de partijen de boeren weer een eerlijke prijs voor hun producten geven en de consumenten weer in contact brengen met lokale lekkernijen. Geen supermarkten en groothandels die enorme marges afdwingen, maar een een ‘fair share’ voor de boer. Dit vergt een heel nieuw businessmodel met bijbehorende distributie- en opschalingsvraagstukken.

Impact

dutch heeft samen met een aantal partners dit vernieuwende businessmodel ontworpen en de operatie van deze startup opgezet. Er is een franchise-model ontworpen om de onderneming snel te kunnen opschalen. Beebox is na 1,5 jaar over haar break-even punt heen.

Comments are closed.