Procesverbeteringen

Een onderneming bestaat uit 7 lagen: de zelf, het idee, de onderneming, de financiën, de mensen, de operatie en de commercie. Volgens onze Building Better Business filosofie uit moet iedere laag in orde zijn om een gezond bedrijf te kunnen zijn. Wij kunnen je op alle lagen versterken.

5 november 2013

  • Text To Change zwartwit

Case

Text To Change (TTC) biedt met behulp van een veelzijdig mobiel platform innovatieve oplossingen voor sociale uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg,  economische ontwikkeling en educatie. Met mobiele communicatiecampagnes worden miljoenen mensen in Afrika en Zuid Amerika bereikt.

Uitdaging

Text To Change groeide sinds de oprichting in 2008 hard en had behoefte aan het professionaliseren van haar new business development proces. TTC staat nu voor de uitdaging om, vanuit een strategische focus, de groei in opdrachten en de capaciteit te balanceren. Met name op het gebied van business development heeft TTC behoefte aan expertise en structuur. Tijdens een begeleidingstraject van 3 maanden hebben wij deze social enterprise geholpen om in de ‘driver’s seat’ te komen en sales als een kernproces in de bedrijfscultuur te integreren.

Impact

Op basis van een analyse van het huidige salesproces en gesprekken met het salesteam schetsten we een ideaal proces voor TTC. Het nieuwe salesproces hebben we stapsgewijs geïntroduceerd. Daarbij was het eigen maken van goed accountmanagement de hoofdprioriteit. We ontwikkelden gezamenlijk een aantal tools die TTC nu inzet om te kunnen sturen op het proces. Deze tools geven de medewerkers ook zicht op de ondersteuning die ze elkaar kunnen bieden. Bovendien zorgde het traject dat new business development als een belangrijk en integraal onderdeel van de organisatie werd gezien.

Comments are closed.