Co-creatie strategiesessies

Sessies waarbij we samen met de klant hun strategie onder de loep nemen en helpen tot het komen van een verscherpte duurzame propositie.

4 november 2013

  • butterfly_works zwartwit

Case

Butterfly Works is een co-creatie studio gericht op projecten voor een betere wereld. Om resultaat te kunnen blijven boeken moesten zij kritisch kijken naar hun verdienmodel.

Uitdaging

Butterfly Works wil van een subsidie-afhankelijke organisatie naar een commercieel bedrijf groeien, zonder de maatschappelijke impact uit het oog te verliezen. Om dit te bereiken hebben we met de directie van Butterfly Works een aantal strategiesessies georganiseerd en begeleid. Tijdens deze sessie hebben we de huidige propositie aangescherpt en hier een futureproof businessmodel bij ontworpen.

Impact

De uitkomst van de sessies gaf voldoende handvatten om van een subsidie-afhankelijke organisatie naar een commercieel bedrijf te groeien, zonder de maatschappelijke impact uit het oog te verliezen. Hiermee heeft de directie de interne transitie verder vormgegeven. Butterfly Works heeft eenduidige uitgangspunten voor de toekomst kunnen formuleren waarmee zij zelf stappen kan zetten.

Comments are closed.