Anouck

Nudge Leadership Challenge: Crossing borders

Blogs Comments (0)

Duurzaamheid is hot en dus wordt er veel over gesproken. Maar met alleen praten, komen we er niet.

Op 27, 28 en 29 september kregen 110 jonge, ambitieuze professionals de kans om hier iets mee te doen. Nudge organiseerde namelijk voor de tweede keer de Nudge Leadership Challenge. Een uitgelezen kans om geïnspireerd te worden, jezelf te laten zien en interessante mensen te ontmoeten. Het thema van deze challenge was ‘Crossing Borders’. Kijken over je eigen grenzen, de grenzen van je organisatie en de grenzen van landen en culturen. De vijf winnaars gaan in april op expeditie naar China. Hun missie: met de opgedane kennis en ervaring in China de verduurzaming van de Nederlandse economie een stevige zet (‘Nudge’) geven.

Bij dutch zit duurzaamheid, écht bijdragen en waarde toevoegen, in het DNA. Wij zien kansen in een nieuwe samenleving en een nieuwe economie en spelen daar op een ondernemende manier op in. Daarom zond ook dutch vijf Young Business Professionals naar de challenge. Een eer en een mooie kans om jezelf op dit gebied te ontwikkelen.

Een aantal grote sprekers hebben vrijdag hun verhaal verteld: Peter Bakker (President World Business Council for Sustainable Development), Prinses Laurentien en Wiebe Draijer (Voorzitter SER) maakten indruk met hun ervaringen en daadkracht. Natuurlijk werden hen wel kritische vragen voorgelegd: in hoeverre is hun bevoorrechtte positie bepalend geweest in wat ze nú bijdragen aan duurzaamheid? Is het niet gemakkelijk om met een reeds gevulde bankrekening bij te willen dragen aan duurzaamheid en de jonge generatie te vertellen wat ze ‘moeten’ doen?

De Nudge Leadership Challenge heet niet voor niets een ‘challenge’: op zaterdag en zondag werden we nauwlettend in de gaten gehouden tijdens een businesscase en leiderschapsworkshops.

Voor de businesscase gingen we in teams aan de slag met een bestaand probleem in China zoals water, energie, afval en voedsel. De groepen werkten een duurzaamheidsvraagstuk uit, dat uiteindelijk gepitcht werd voor de jury. Dit groepsproces was interessant. Zoals verwacht begon mijn groep (thema afval) heel breed: we zouden het enorme afvalprobleem in China met onze goede ideeën wel even oplossen! Gelukkig zagen we op een gegeven moment allemaal de noodzaak om het probleem af te bakenen en concreet en praktisch met een onderdeel aan de slag te gaan.

De leiderschapsworkshops waren veelomvattend; van vertrouwen en verbinding leggen, tot debatteren en presenteren, alles kwam aan bod. Je leerde de medekandidaten steeds beter kennen, zag rollenpatronen ontstaan en voelde ieders wil om er voor te gaan.

Wat ik heb geleerd? Ik denk niet dat 1 van ons dé duurzame leider van Nederland is of wordt. Ik geloof dat we samen grote stappen kunnen maken en veel kunnen bereiken. Wij samen, als generatie Y, kunnen de wereld nu maken of kraken. We leven vanuit overeenkomstige waarden, die in de huidige maatschappij gewenst en noodzakelijk zijn: verbinding, transparantie en toegevoegde waarde creëren. Dit bracht ons dit weekend tot elkaar en ik geloof dat we dit, ieder op een eigen manier, moeten proberen door te voeren, te beginnen binnen de organisaties waarin we zelf werken. Wij als Young Business Professionals van dutch zijn in ieder geval van plan om er vervolg aan te geven en we zien ieders bijdrage graag tegemoet!

Are you ready to change?!

Pin It

» Blogs » Nudge Leadership Challenge: Crossing borders
On 9 oktober 2013
By
, , , , ,

Geef een reactie

« »